Pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine podjetja ELEKTRO 3000, Matej Žajdela s.p. so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

S spletno trgovino https://elektro3000.si/ upravlja podjetje ELEKTRO 3000 Matej Žajdela s.p. (upravljavec). Naročnik je oseba, ki si ogleduje spletno trgovino in/ali opravlja spletne nakupe na spletni trgovini.

Priporočamo, da si vsi potencialni naročniki pred uporabo spletne trgovine preberejo spodaj napisane Pogoje poslovanja. Pridržujemo si pravico do spremembe pogojev brez vnaprejšnjega obvestila.

Z opravljenim nakupom naročnik izrazi svoje strinjanje s spodaj navedenimi pogoji.

Obveščanje in komunikacija z naročnikom

Upravljalec bo z naročnikom navezal stik preko določenega medija komunikacija v kolikor bo slednji v to privolil. Vsi zasebni podatki bodo strogo varovani in obravnavani skladno s Politiko zasebnosti (https://elektro3000.si/politika-zasebnosti).

Cene

Podjetje ELEKTRO 3000, Matej Žajdela s.p. je davčni zavezanec (davčna številka: SI29074207).

Veljavne cene so tiste, ki so objavljene v času oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Pridržujemo si pravico do spremembe cen brez predhodnega obvestila. Akcijske cene veljajo od trenutka objave do preklica.

Če se v ponudbi pojavi artikel brez cene oz. je ta vrednosti 0,00 € gre za sistemsko napako pri dodajanju artiklov ali posodabljanju ponudbe, razen če ni omenjeno drugače. Cena v tem primeru ne velja in za tak artikel se ne more opraviti nakup.

Pri primeru, da je cena artikla napačna ali pa če se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo upravljalec naročniku omogočil odstop od nakupa, hkrati pa mu bo ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

Naročila

S klikom na gumb “kupite sedaj” naročnik izrecno potrdi, da se strinja s plačilom naročila. Naročilo je v elektronski obliki shranjeno na strežniku upravljavca Po oddaji naročila bo naročnik potrdilo naročila prejel na svoj e-poštni naslov. V primeru napake lahko naročnik brez dodatnih stroškov in pojasnil naročilo prekliče v roku 2 ur po prejeti potrditvi naročila s sporočilom na e-poštni naslov info@elektro3000.si.

V primeru, da naročnik v tem roku ne posreduje preklica naročila, pomeni, da je kupoprodajna pogodba o nakupu artiklov med naročnikom ter upravljavcem nepreklicno sklenjena. Če se preklic naročila iz posameznega uporabniškega računa ponovi več kot trikrat, si upravljavec pridržuje pravico do ukinitve njegovega računa.

Možnosti plačila

Spletna trgovina podpira plačila preko PayPala in plačila na TRR (Neposredna bančna transakcija). Slednja se izvedejo na podlagi ponudbe/predračuna, ki ga ob nakupu naročnik prejeme na svoj e-poštni naslov. 

Podatki za nakazilo:
ELEKTRO 3000, Matej Žajdela s.p., elektro storitve
Čermožiše 45A,
2287 Žetale
TRR: SI56 0422 2011 3942 917 (NOVA KBM d.d.)
Kot namen in referenca plačila se vnese ID naročila za lažjo sledljivost. Naročnik lahko vrednost naročila poravna preko spletnega bančništva, na banki ali na pošti. Po opravljenem plačilu lahko naročnik na e-poštni naslov info@elektro3000.si pošlje potrdilo o plačilu in s tem omogoči hitrejšo obravnavo vašega naročila.

Po prejetem plačilu bo naročilo odposlano skupaj z računom. Naročnik je dolžan preveriti pravilnost podatkov. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

Reklamacije

Možnosti za reklamacijo so ob prevzemu blaga. Kasnejše reklamacije se ne upoštevajo.

Dobavni rok in dostava

Artikli, naročeni v spletni trgovini, bodo naročniku poslani v najkrajšem možnem času. V kolikor posamezni artikel ne bo na zalogi, bo o tem ustrezno obveščen. Naročeno blago bo naročniku dostavilo podjetje Pošta Slovenije. Paket se lahko pričakuje v roku 3 delovnih dni. V kolikor naročnika v času dostave ne bo na naslovu, bo lahko paket prevzel na pristojnem poštnem uradu.

Strošek dostave znaša 3,99 € za naročila v vrednosti manj kot 100 €. Za naročila v vrednosti 100 € in več, je poštnina brezplačna. Cena poštnine je prikazana v košarici naročila.

V kolikor je naročilo oddano in plačano na delovni dan do 12.00. ure, se paket odpošlje na Pošto Slovenije še isti dan. Naročila, ki so bila oddana in plačana po 12.00. uri v delovnih dneh in naročila, ki so bila oddana in plačana v nedelovnih dneh, se obravnavajo v naslednjem delovnem dnevu.

Omogočen je tudi osebni prevzem blaga na naslovu Čermožiše 45A, 2287 Žetale.

Pravica odstopa od kupoprodajne pogodbe

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik (v tem primeru naročnik) pravico, da v roku 14 dneh pred rezerviranim terminom podjetju (v tem primeru upravljavcu) sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.

Za odstop od pogodbe je potrebno upravljavca osebno kontaktirati. Če naročnik pravočasno odstopi od pogodbe, mu je upravljalec dolžan vrniti vsa že opravljena plačila takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v 14 dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe. Vračila se izvajajo izključno na TRR naročnika.

Pritožbe in spori

Upravljalec ELEKTRO 3000, Matej Žajdela s.p. spoštuje veljavne predpise s področja varstva potrošnikov in ima vzpostavljen učinkovit sistem obravnavanja pritožb ter ima določeno osebo, s katero se lahko v primeru težav naročnik poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Naročnik se v primeru težav lahko po pomoč obrne na tel. št.: 00386 31 262 774 ali na e-poštni naslov info@elektro3000.si. Pritožbo lahko naročnik odda na e-poštni naslov info@elektro3000.si ali priporočeno na naslov ELEKTRO 3000, Matej Žajdela s.p., Čermožiše 45A, 2287 Žetale. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Upravljalec bo v 5 delovnih dneh potrdil, da je pritožbo prejel, in v nadaljnjih 8 dneh obvestil naročnika o poteku postopka. Naročnik si bo prizadeval po svojih najboljših močeh morebitne spore rešiti sporazumno. Če sporazumna rešitev spora ne bo dosežena, je za reševanje vseh sporov med upravljalcem in naročnikom izključno pristojno sodišče naročnikovega stalnega naslova/sedeža.

Spoštovana določila

• Zakon o varstvu potrošnikov (ZVPot)
• Zakon o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT)
Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga naročnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

O podjetju – upravljalec

Podjetje: ELEKTRO 3000, Matej Žajdela s.p.
Naslov: Čermožiše 45A, 2287 Žetale
ID za DDV: SI29074207
Matična številka: 6405878000
Pravno-organizacijska oblika: samostojni podjetnik (s.p.)
Datum vpisa v sodni register: 5.7.2013

Za vsa razmerja ter za pravice in obveznosti, ki niso urejene s temi Splošnimi pogoji poslovanja, se smiselno uporabljajo določila Obligacijskega zakonika, Zakona o elektronskem poslovanju na trgu, Zakona o varstvu osebnih podatkov in Zakona o varstvu potrošnikov.